Newsletter

Just enter your email to get all the latest offers  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Over Noflame

  NOFLAME coating biedt de mogelijkheid om voor een scherpe prijs uw interieur te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van een brand.

  NOFLAME coating kan worden  toegepast op bijna alle soorten natuurlijke en synthetische vezels. Het beschermt uw interieur tegen de gevolgen van brand en voorkomt dat een beginnende brand kan uitgroeien tot een uitslaande brand.

  Met NOFLAME coating behandelde gordijnstof, tapijt of meubelstof kan geen vlam vatten en zal dus voorkomen dat het vuur om zich heen kan grijpen.

  BRANDPREVENTIE IN HET ALGEMEEN

  Brandpreventie neemt over de hele wereld steeds meer aan belangrijkheid toe. Grote branden met catastrofale afloop hebben onvermijdelijke verscherpte veiligheidsmaatregelen tot gevolg gehad.

  Brandwerende doorvoeringen zijn hiervan een heel belangrijk aspect en is daarom van essentieel belang dat alle doorvoeringen van een wand en vloer op de juiste manier worden afgedicht, zodat het een veilige compartimentering is.

  Het doorvoeren vraagt vaak een professionele kijk en aanpak omdat vele doorvoeren verschillend zijn en een andere techniek van afdichting vergen.

  Het brandwerend coaten is ook zeer belangrijk. Vloerbedekking, gordijnen en meubilair zijn zeer brandbaar en daardoor ook een van de belangrijkste oorzaken van brand in kantoren en horecagelegenheden. U kunt een brandalarm laten aanleggen of een eenvoudige rookmelder plaatsen, maar dat beschermt uw meubilair niet tegen de vlammen. Wij kunnen uw interieur impregneren met een brandwerend middel zodat uw kostbare inrichting geen vlam kan vatten, en het vuur dus niet om zich heen kan grijpen. De brand blijft dus beperkt tot de oorzaak (kortsluiting, een omgevallen kaars, een brandende sigaret).

  BRANDWEREND DOORVOEREN

  De applicatie van de doorvoeringen wordt door onze medewerkers in overleg met u uitgevoerd op lokatie.

  Aan de hand van onze gedetailleerde datamanger dat wij ter plaatsen kunnen raadplegen en ook aanpassen, brengen wij de brandwerende doorvoeringen perfect aan voor uw specifieke situatie. Hiermee kunnen wij ook precies aangeven wat de beste behandeling is en hoe wij het gaan aanpakken. Aan de hand van de informaties en de afbeeldingen die wij toevoegen, kunt u ook precies zien wat er gaat gebeuren. Dit zorgt er ook voor dat elke doorvoeringen door ons wordt bijgehouden en wij u op tijd op de hoogte brengen zodra deze vernieuwd zo moeten worden.

  Precisiewerk!

  DE WERKING VAN NOFLAME COATING

  Zodra de temperatuur als gevolg van vuur boven de 120 graden Celsius stijgt worden de verschillende bestanddelen van de beschermlaag actief. Het product zorgt voor een koeling van het oppervlak waardoor een uitbreiding van de vlammen wordt voorkomen. Tevens wordt er uit de directe omgeving van de vezel zuurstof onttrokken, waardoor het vuur zal doven en geen verdere schade kan aanrichten.

  HET AANBRENGEN VAN NOFLAME COATING

  De applicatie van NOFLAME wordt door onze medewerkers in overleg met u uitgevoerd op lokatie of in onze moderne werkplaats.

  Het product wordt onder lage druk over het oppervlak verneveld. Tijdens de drogingsperiode van ongeveer 6 uur hecht het product zich aan de vezels en vormt een bijna onzichtbare beschermlaag.

  Precisiewerk!

  Het vernevelen van NOFLAME is een uiterst precies samenspel van de juiste druk en de voor het vernevelen gebruikte sproeikop. De vloeistof wordt door een 0,71 millimeter klein gaatje geperst en via een vastliggende sproei hoek op het te behandelen oppervlak gespoten. Het resultaat is een ultrafijne gelijkmatige sproei nevel met druppeltjes ter grote van ongeveer 400 micron ( 0,4 millimeter) waardoor een optimale bescherming gewaarborgd is.

  TESTEN MET NOFLAME COATING

  In Laboratorium:

  Het product is in verschillende laboratoria uitgebreid getest volgens de ISO 6941 norm, BS 5438 norm, NEN 1722 norm en de DIN 5436 norm.

  NOFLAME is er als enige bedrijf in geslaagd om bij het testen van de brandvoortplanting van gordijnstof bij TNO centrum voor brandveiligheid de hoogste klasse te behalen. De brandvoortplantingstest (NEN 6065) is de zwaarste test in de categorie brandveiligheid en wordt voornamelijk toegepast op allerlei “harde” bouwmaterialen zoals hout, kunststof panelen enz.

  Bij het testen van gordijnstof, bestaand of nieuw, zijn de testresultaten nog nooit boven klasse II uitgekomen. Het nu behaalde resultaat van NOFLAME valt in klasse I en moet worden gezien als een doorbraak op het gebied van brandpreventie.

  De TNO-Test zelf is als volgt te beschrijven. De test bestaat uit zes identieke proeven waarbij de behandelde stof gespannen wordt op een ± 1 meter lang testpaneel, dit paneel en de stof wordt van lengte-strepen voorzien op 17,5 cm afstand van elkaar. Na afloop van de tien minuten durende test wordt gemeten hoeveel gordijnstof verbrand is. ( Hoever de brand zich heeft kunnen voortplanten).

  Het testpaneel met de daarop bevestigde gordijnstof wordt nu in de al drie uur op temperatuur gestookte testopstelling geplaatst. De hitte in de testopstelling is gigantisch. Binnen enkele seconden parelen spontaan de transpirantiedruppels naar beneden. De testcondities bootsen een ,,gemiddelde’’ startende brandsituatie na, waarbij aan één zijde een roodgloeiende stralingswand is gecreëerd (te vergelijken met de gasgrill van de kippenboer) De temperatuur van deze stralingswand bedraagt maar liefst 1100o C.

  In een hoek van 90 o wordt het testpaneel in de lengte tegen de stralingswand geplaatst, waarbij de stof de stralingswand net niet raakt.

  Bij dit bijna raakpunt bevindt zich ook een ontstekingsvlam van 10 cm hoogte met een temperatuur van 450 graden Celsius. Deze vlam raakt de stof. Om in de hoogste klasse te vallen dient de stof gedurende de tien minuten durende test niet verder te branden dan 17,5 cm. Ook mag er geen flash-over plaats vinden. De definitieve klassering vindt plaats nadat er zes identieke brandvoortplantingstesten hebben plaatsgevonden, waarbij de resultaten alle zes in dezelfde categorie moeten vallen. NOFLAME is bijzonder blij met het behaalde resultaat; het testrapport bewijst datNOFLAME ruimschoots voldoet aan de hoogst mogelijke brandpreventie-eisen. U, als brandweer, eist dat bekledingsmaterialen minimaal moeten voldoen aan de NEN norm 6065 klasse II ten aanzien van de overige aankleding en versiering. NOFLAME haalt klasse I……

  Natuurlijk ontvangt de opdrachtgever een certificaat voor de Verzekering en Brandweer.

  GARANTIE EN CERTIFICAAT

  De werking van NOFLAME wordt gegarandeerd voor een periode van 5 jaar. U ontvangt na behandeling van ons een certificaat van behandeling betreffende de brandvertragendheid van de door ons behandelde vezel, alsmede garantiebepalingen en onderhoudsvoorschriften.

  NOFLAME EN HET MILIEU

  NOFLAME coating en de brandwerende doorvoeringen voldoen aan de strengste eisen op het gebied van milieu. Het produkt is niet giftig en volledig biologisch afbreekbaar. Daarnaast is het geurloos, kleurloos, veroorzaakt geen irritaties en heeft een neutrale PH-waarde. Ook tast het kleuren en stoffen niet aan.

  Wilt u meer informatie of advies?

   

  Syto Dijkstra

   

      +32 468 18 12 04

   

      info@noflame.be